High School Books You Should Re-Read as an Adult

Reading a book in high school and as an adult can bring entirely different experiences, and that’s exactly why you should consider giving some classics another try. These are three books from your high school reading list you should re-read this year.

Little Women — Louisa May Alcott

The inspiring story of four sisters with very different personalities was recently adapted for the screen, so now may be a perfect time to re-read this classic.

To Kill a Mockingbird – Harper Lee

To Kill a Mockingbird is a novel worth reading multiple times because it deals with important issues such as racism and prejudice. As an adult, you can now discover new layers in Lee’s words and learn precious life lessons with Scout and Jem.

View this post on Instagram

#kitapyorumu #sophieninseçimi #sophieschoice sanırım bu kadar üzücü ve kırıcı bir hikayeye okumayalı uzun zaman oldu. küçükken filmini izlemiştim ama okuması bambaşka duygular yaşatıyormuş. affetmenin gücü ve önemi üzerine muhteşem bir çalışma. seçimlerimizin sonucunda elimizde kalanlar bize seçimlerimizi her zaman hatırlatır. bakir stingonun hayatına sophie ve nathan bir anda girerler. stingo'nun gözünden ikili anlatılır. stingonun birileriyle yatma isteği bu anlatım tarzını yönlendiren esas unsurdur. belki sophie kendi gözünden anlatsa olayları biraz daha sophie ile bağlantı kurabilirdim ama malesef stingonun gözünden aktarılıyr tüm olaylar. sophie yaptıklarının cezası olarak Nathan'ın gönderildiğine inanmaktadır nathan da öyle bir salak karakter ki senin derdin ne diye bağırasım geldi çoğu yerde. amerikalı bir yahudi olan nathan ile polonyalı sophie arasında geçenler en az ölüm kampları kadar korkunç şeyler. bu arada kitabın +18 içerik barındırdığınıı söylemek gerekir. sophie ve stingo karakterleri yazar tarafından çok güzel oluşturulmuştu ve unutamayacağım karakterlerdi. Nathan karakteri ise eh işte diyebileceğim tarzdaydı. sadece filmi izlemiş olanlar lütfen kitabı da okuyun bayılacağınıza eminim. yazarın kötü durumlar içerisine mizah sokması beklenmedik ama oldukça güzel. özellikle bu mizah Stingo karakterinde ön plana çıkıyor. soykırımdan sonra kadın bulamayan Stingo'nun kendi kendine girdiği haller oldukça gülünç. Sphie karakteri ise nathan ve stingo karakterlerine nazaran daha dokunaklı daha naif bir özelliğe sahip bu yüzden de kitabın sonrlarında gözyaşlarınızı tutamıyorsunuz. yazar belli başlı şu konulara değinmiş: obsesyon, suçluluk, delikanlılık, 2. dünya savaşından sonra New York, akıl hastalığı…nazi kamplarında yaşananlar filan %10 dan fazla yer kaplamıyor. esas konu seçimler ve onların yarattıı sonuçların insanları nasıl etkilediği veya etkileyeceği.

A post shared by KRALİÇE CEVİZ (@cevizin_kitaplari) on

Sophie’s Choice — William Styron

The tragic story of a woman who was forced to make an impossible choice may be a bit too complex for a child to absorb. Even though it’s devastating to read, you’ll have a completely different perspective of the book as an adult.